2 aylık yoğunlaştırılmış anaokulu eğitimi

23.12.2018 157

"Yaz tatilinde anaokulu eğitimi"ni temel alan projelerinin Türkiye´de misafir edilen yabancı uyruklu öğrencileri de kapsayacağına işaret eden Denemeç, "Özellikle Suriyeli çocuklarımız, Türkçeyi küçük yaşlarda öğrendiklerinde arkadaş edinme sorununu da aşmış oluyorlar. Bu durum, toplumla entegrasyondaki problemleri çözüyor ve aynı zamanda çocukların okul başarılarına pozitif etki yapıyor." diye konuştu.

 

Projenin finansmanının AB´nin Türkiye´deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında destekleneceğini bildiren Denemeç, şunları söyledi:

 

"Projenin hayata geçirilmesi için ilk önce 26 il belirlendi. Buralarda Türk ile Suriyeli çocuklara anaokulu eğitimleri vereceğiz. Eğitim Vizyonu´ndaki ´zorunlu anaokulu´ hedefine ulaşmak için bir adım olarak nitelendirilebilecek projenin çok faydalı sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Okul öncesi eğitimde yüzde 100 kapasiteye ulaşıncaya kadar projenin devam etmesini öngörüyoruz. Eğitimleri, mümkün olduğu kadar anaokulu öğretmenlerimiz verecek."

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/egitim/2018/12/19/anaokulu-egitiminde-yaz-tatili-formulu