Özel eğitim branşı/sınıfı öğretmenlerine, nöbet görevi ek ders ücretleri %25 artırımlı ödenecek.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun "Ders ve konferans ücretleri" başlıklı 176. maddesinde; "Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir." hükmüne yer verilmiş olup madde hükmü uyarınca özel eğitim okullarında veya özel eğitim sınıflarında görev yapan özel eğitim sınıfı/branşı öğretmenlerine ek ders ücretleri %25 fazlasıyla ödenecektir.

28.11.2018 203

28-11-2018