SURİYELİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN AB İLE YENİ İŞ BİRLİĞİ

21.12.2018 152

"100 milyon avro okulların altyapısına harcanacak" AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, FRIT çerçevesinde eğitimin öncelikli alanlar içinde yer aldığını belirterek, Suriyeli çocukların okula gitmelerinin ve eğitim almalarının önemini vurguladı. 600 binden fazla Suriyeli çocuğun Türkiye´de kaliteli eğitim aldığını söyleyen Berger, bu konuda yapılan çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Berger, PICTES 2 kapsamında 400 milyon avroluk yardımın yapılacağını, 100 milyon avronun da okulların altyapısı için ayrılacağını söyledi.   PICTES 2´nin iki temel amacı olduğunu söyleyen Berger, "Birincisi Suriyeli çocukları desteklemek, aynı zamanda 3,6 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan, ev sahibi toplumu desteklemek. Bu çerçevede entegrasyonu ve bütünleşmeyi sağlayabilmek." dedi.  MEB ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından hayata geçirilen PICTES 2 iş birliği protokolünün imza törenine, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ile diğer yetkilileri katıldı.

kaynak: meb